magamról   rendelőről   bejelentkezés   igaz történetek   szülőknek szól
Campylobacter és ételallergia
"Major doktorhoz több éve tartó kálváriánk után jutottunk el. Viki lányom 7 éves volt, mikor elkezdődtek a panaszai: hasfájás puffadás, görcs, időnként nyákos, véres széklet. Mivel az ország azon területén, ahol élünk egy gyermek-gasztroenterológus van, így ahhoz az orvoshoz jutottunk el. A diagnózis: IBS szindróma, és székrekedés, melyre Laevolac szirupot kapott. Szedte is szegény gyerek, de nem javult semmit. A következő pár évben sem történt változás, volt egy vastagbél-tükrözés, ami teljesen negatív eredményt igazolt. Az orvos elküldött azzal, hogy a kislánynak nincs nagy baja, biztos izgulós, a hormonok, iskola, családi háttér...stb, és a kedves Anyuka túlizgulja a dolgot. Ismerősöm tanácsára vettem egy ...

tovább >


Lisztérzékenység (cöliákia) kimutatása vérből
"Major doktorhoz egy évnyi orvostól orvoshoz járás után jutottunk el. Ezek között volt háziorvos, sebész, bôrgyógyász, allergológus, gasztroenterológus, aki végül rávilágított az esetleges problémára. A baj a lisztérzékenység volt, melyet a gasztroenterológus javaslatára egy egyszerhasználatos gyógyszertári eszközzel állapítottunk meg és amit ô egy biopsziával akart alátámasztani. Ekkor kerestem fel dr. Major Jánost, aki megnyugtatott, hogy nem szükséges a 4 éves gyereknek átesnie egy ilyen kellemetlen vizsgálaton, hiszen a cöliákia mértéke vérvételbôl is kimutatható. A vérvételi eredmények alapján beállította Zsófinál a gluténmentes diétát és így minden panasza elmúlt! :)
Köszönjük, Botka család"


A ...

tovább >


Ekcéma és táplálékallergia
"Kislányom 14 hónapos korában ekcéma-jellegű elváltozásokat vettünk észre az arcán. Hetek teltek el, míg a háziorvos-bőrgyógyász-újra bőrgyógyász köröket ismételten megjártuk, ám tartós változást nem értünk el, a kiütések ugyan elmúltak a szteroidos krém használatával, ám mihelyst abbahagytunk a kenegetést, felerősödve nyomban visszatértek.

Éreztem, hogy ez nem lehet tartós megoldás a problémára, hiszen a kiváltó ok feltárásával senki sem foglalkozott érdemben, így saját megfigyeléseim után menve (pl.:mikor fokozódtak a tünetek), illetve ismerősöket végigkérdezve eljutottunk oda, hogy nagy valószínűséggel táplálékallergia állhat fent. Ekkor találkoztunk Major doktorral, aki alapos vizsgálat és kikérdezés után ...

tovább >


Évek óta tartó gyomortáji hasfájás
"Kislányunk Eszter gyakorlatilag születésétől fogva hasfájós volt. Legalábbis erre következtettünk utólag. Pár hetes korában éjszakákon át sírt, nem segített sem az anyatej, sem a ringatás. Másfél hónapos korára javult a helyzet, de gyakoriak voltak a kisebb-nagyobb bukások.

Ahogy nőtt, és egyre jobban el tudta nekünk mondani, hogy mi a baja, hamar kiderült, hogy gyakorlatilag minden étkezés után fáj a hasa. Az - egyébként rendkívül lelkiismeretes háziorvosunk - el is küldte több vizsgálatra, de eredményt egyik orvos sem tudott felmutatni. Ijesztgetni tudtak: 24 órára szondát dugnak az orrán keresztül a gyomrába és hasonlók. Mi valahogy úgy voltunk vele, hogy ha nem muszáj, akkor ezt azért nem erőltetnénk.

Teltek múltak az ...

tovább >


Lassú súlygyarapodás
"Major doktor kezelte egy éves kora óta kisfiúnkat, akit lassú súlygyarapodás és visszatérő fertőzések miatt kellett kivizsgálni. A gasztroenterológiai okok mellett más lehetséges problémákra is gondolt, és azokat módszeresen kizárta.

Később, amikor eszméletvesztések miatt kellett kisfiunkat vizsgálni, komplex kezelési tervet állított fel és kézben tartotta a neurológiai és kardiológiai vizsgálatokat is.

Mindig könnyen elérhető és igazán érdekli a gyermek jólléte. Szerintem nagyon sokrétű a tudása, ugyanakkor gyermekünket megnyugtatja kedves humora és közvetlensége. Megbízható, alapos és mindent részletesen és érthetően elmagyaráz. Jól felismeri a szülők félelmeit, aggodalmait gyermekük egészségi állapota felett és ...

tovább >


Egy laktózérzékeny kisfiú anyukája
"Három éves kisfiammal kerültünk a szakrendelésre, valószínűsíthető laktózérzékenységgel. Előzőleg már több helyen is voltunk, aminek eredményeként gyermekem már egy egyszerű vizsgálat előtt is sírva fakadt.

A doktor úr elfogadó és megértő hozzáállásával olyan légkört teremtett, amelyben sikerült elnyernie a bizalmát, ami nem volt egyszerű, de így a vizsgálatokat természetes közegben lehetett elvégezni.

Egy olyan orvossal találkozhattam, akinek fontosak voltak a szülői megfigyeléseim és tapasztalataim is. Mindezek figyelembevételével határozta meg a diagnózist, amihez a mindennapi életben használható gyakorlati segítséget is kaptunk."

Köszönjük

Egy laktózérzékeny kisfiú anyukája


dr. Major János:

"A ...

tovább >